Slider

32-ри Фестивал на изкуствата "Аполония" – Созопол 2016

През 1984 г. в град Созопол се провеждат първите празници на изкуствата „Аполония“. Целта на това уникално явление в съвременната ни култура е да покаже постиженията на българските творци - автори и изпълнители, да съхрани традицията и подкрепи както новите идеи, така и експерименталните и нестандартни решения в областта на всички изкуства. За десет дни, на фестивалните сцени се представят над 70 културни събития, в които участват стотици изпълнители. Много от изпълняваните произведения са световни и национални премиери, а всяка вечер залите са препълнени.

Тази година празниците на изкуствата се състояха за 32-ри пореден път, в периода между 1-ви и 10-ти септември. В рамките на фестивалната програма се представиха някои от най-големите артисти на българската и международната сцени и техните най-актуални творби, постановки, спектакли, пърформанси и изпълнения.

Фестивалът е носител на престижни награди, грамоти и отличия. Избран е за „Фестивал на годината 2007“, носител е на Националната награда „Хр. Г. Данов“ и е отличен с Почетен знак „Златен век“ на Министерството на културата.

По-подробна информация за събитието и неговите организатори ще откриете на www.apollonia.bg.

Публикувано на: 
вторник, 20 September, 2016