Slider

Созопол спечели второ място в Световния Туризъм

На специалната церемония в Мадрид снощи организацията обяви победителите в петте категории. Словенската столица спечели приза за дестинация номер 1 за 2015 г. заради чистотата, спокойствието и зеленината на града. По време на грандиозната церемония, която се предаваше онлайн през сайта на организацията, особено внимание бе отделено на перлата на Българското Черноморие - Созопол.

"Хората от българския град Созопол допринасят изключително много заедно с местната администрация за генериране на иновациите, запазващи духът на античността и красотата на тази уникална дестинация. Реставрациите на античните ценности и забележителности в града допринасят за запазването на автентичния бранд на града", обяви председателят на съвета.

В началото на годината стана ясно, че Созопол влиза в топ 3 на най-желаните места за туризъм в света. Победителят в националната кампания на в. "Стандарт" "Чудесата на България" за 2011 г. получи номинацията от Световния съвет по туризъм и пътешествия за дестинация на 2015 г. 

Градът, който пази мощите на св. Йоан Кръстител, кандидатства с проекта на Фондация "Созопол" "Архитектурно-исторически комплекс с музейна сбирка Южна крепостна стена и кула - история, култура, наследство" в категорията "Награда за дестинация".

"Това е велика работа за България. Никога на международно ниво неправителственият сектор в партньорство с държавата и местната власт не е постигал такъв блестящ резултат. Самият факт, че влизаме в класацията на Съвета за световен туризъм и пътуване е изключително значим. Председателят му се изказа най-ласкаво за дестинация Созопол, България", коментира председателят на фондация "Созопол" Кирил Арнаутски. 

Той бе категоричен, че второто място в класацията е гаранция, че България вече е световна дестинация и това със сигурност ще доведе много туристи у нас.

Публикувано на: 
петък, 17 April, 2015