Slider

Новини

32-ри Фестивал на изкуствата "Аполония" – Созопол 2016

През 1984 г. в град Созопол се провеждат първите празници на изкуствата „Аполония“. Целта на това уникално явление в съвременната ни култура е да покаже постиженията на българските творци - автори и изпълнители, да съхрани традицията и подкрепи както новите идеи, така и експерименталните и нестандартни решения в областта на всички изкуства. За десет дни, на фестивалните сцени се представят над 70 културни събития, в които участват стотици изпълнители. Много от изпълняваните произведения са световни и национални премиери, а всяка вечер залите са препълнени.

Тази година празниците на изкуствата се състояха за 32-ри пореден път, в периода между 1-ви и 10-ти септември. В рамките на фестивалната програма се представиха някои от най-големите артисти на българската и международната сцени и техните най-актуални творби, постановки, спектакли, пърформанси и изпълнения.

Фестивалът е носител на престижни награди, грамоти и отличия. Избран е за „Фестивал на годината 2007“, носител е на Националната награда „Хр. Г. Данов“ и е отличен с Почетен знак „Златен век“ на Министерството на културата.

По-подробна информация за събитието и неговите организатори ще откриете на www.apollonia.bg.

Публикувано на: 
вторник, 20 September, 2016

Созополис отпразнува своя трети Рожден Ден

На 4 юли с много морско настроение, музика и танци, Созополис отпразнува своя 3-ти рожден ден.  Празникът бе отбелязан със специалното участие на Васил Найденов и ексклузивната колекция часовници на Ulysse Nardin.

Публикувано на: 
неделя, 5 July, 2015

Созополис спечели VIP Lifestyle Awards 2015

Созополис спечели първо място в категория "Луксозни ваканционни имоти" на годишните награди VIP LIFESTYLE AWARDS 2015, чиято церемония се състоя на 19 май 2015.  Тържествената церемония на VIP LIFESTYLE AWARDS 2015 е ефективна платформа за комуникация на водещите участници в Лайфстайл индустрията в България, което дава възможност за развитието на националните и международни отношения за бизнес комуникация и партньори, както и насърчаване на брандовете от Lifestyle-класовете сред целевата аудитория. 

Публикувано на: 
сряда, 20 May, 2015