Slider

Новини

„Созополис“ – VIP ваканционен комплекс на 2019

На 30 август в гр. Созопол се проведе Петото издание на Черноморските награди за бизнес и туризъм - най-мащабният форум за развитието на морския регион. За първи път тази година бяха номинирани и компании от чужди държави, които граничат с Черно море – Румъния, Украйна, руските републики, Грузия, Турция и др. Министри, депутати, лидери на браншови организации и медийни партньори връчиха 22 златни статуетки на призьорите от така дългоочакваното за цялото Черноморие събитие. За страхотната празнична атмосфера по време на церемонията се погрижиха едни от най-обичаните български изпълнители - Васил Петров, Силвия Кацарова, Панайот Панайотов и оперната прима Гергана Николаева.

„Созополис“, част от бранда на „Шарлопов Груп“, грабна отличието в категорията VIP Ваканционен комплекс на 2019 г. Наградата бе връчена на управителя на комплекса – г-жа Василена Стефанова. Изграден като реплика на стария град Созопол със своята уникална архитектура и разпознаваем стил, „Созополис“ е комплекс без аналог в България.

Гордеем се, че усилията, които полагаме да осигурим на нашите гости перфектната ваканция, комфорт и усещането за свой собствен „дом далеч от дома“ биват оценени и постигат реални резултати! Вече 20 години екипът на „Шарлопов Груп“ упорито и неотлъчно следва философията си за иновативни идеи и високо качество на предлаганите услуги.

Щастливи сме да бъдем част от всичко това!

Публикувано на: 
четвъртък, 5 September, 2019

32-ри Фестивал на изкуствата "Аполония" – Созопол 2016

През 1984 г. в град Созопол се провеждат първите празници на изкуствата „Аполония“. Целта на това уникално явление в съвременната ни култура е да покаже постиженията на българските творци - автори и изпълнители, да съхрани традицията и подкрепи както новите идеи, така и експерименталните и нестандартни решения в областта на всички изкуства. За десет дни, на фестивалните сцени се представят над 70 културни събития, в които участват стотици изпълнители. Много от изпълняваните произведения са световни и национални премиери, а всяка вечер залите са препълнени.

Тази година празниците на изкуствата се състояха за 32-ри пореден път, в периода между 1-ви и 10-ти септември. В рамките на фестивалната програма се представиха някои от най-големите артисти на българската и международната сцени и техните най-актуални творби, постановки, спектакли, пърформанси и изпълнения.

Фестивалът е носител на престижни награди, грамоти и отличия. Избран е за „Фестивал на годината 2007“, носител е на Националната награда „Хр. Г. Данов“ и е отличен с Почетен знак „Златен век“ на Министерството на културата.

По-подробна информация за събитието и неговите организатори ще откриете на www.apollonia.bg.

Публикувано на: 
вторник, 20 September, 2016

Созополис отпразнува своя трети Рожден Ден

На 4 юли с много морско настроение, музика и танци, Созополис отпразнува своя 3-ти рожден ден.  Празникът бе отбелязан със специалното участие на Васил Найденов и ексклузивната колекция часовници на Ulysse Nardin.

Публикувано на: 
неделя, 5 July, 2015